Сува пуњена паприка

Кувамо и данас по рецепту Томислава Душановића Катинца

Сува пуњена паприка (лужничка)

Издинстати 0,5 кг црног лука, 2- 3 чена белог лука, нарендати 1- 2 шаргарепе и 1 већи кромпир, додати 0,5 кг млевеног меса, пола шоље пиринча и наставити динстање на умереној ватри још 5- 6 минута, додати зачин, со, бибер и алеву по укусу. Суву паприку потопити у топлу воду 2-3 минута, оцедити, напунити припремљеном масом, лепо сложити у одговарајући суд, додати 2- 3 листа ловора, налити водом да паприка огрезне, ставити на ринглу и када вода проври кувати на умереној ватри. На крају запећи у рерни. Време кувања одређује пиринач, кад је он готов готова је и паприка. Пријатно!
П.С. Лужничка паприка је танких зидова, веома погодна за сушење и даје посебан укус.

О Katinac

"Можда је мене урођена самоувереност и склоност ка писању стављала у супериорни положај и ја сам упорно провоцирао саговорнике желећи да од њих извучем све што ме занима. Када би требало да одговорим на питање вешто сам манипулисао речима, стварајући двосмисленост и недоумицу код саговорника. -Из приче "Како сам стигао у Фаркаждин" Мој животни мото: "ЈУЧЕ- НЕ ПОСТОЈИ, СУТРА- НЕИЗВЕСНО, ДАНАС- ЈЕДИНО ИЗВЕСНО!!!"
Овај унос је објављен под Uncategorized и означен са . Забележите сталну везу.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s