Јело од младе коприве

Tомислав Душановић Kатинац
Јело од младе коприве
Уберите врхове младе коприве, (нека мера буде посуда од сладоледа 18Х18Х9 цм) оперите, попарите врелом водом и добро оцедите, а онда мало уситните. Исецкајте ситно већу главицу црног лука, очистите два- три чена белог лука и благо згњечите. Ољуштите два- три кромпира средње величине и исецкајте на коцкице. Добру шаку пиринча оперите у више вода, нека одстоји петнаестак минута па оцедите. Умутите једно јаје коме ћете додати мало брашна и гриза до житкости и мало зачинити. Спремите пола везе першуновог листа.
Пошто сте све ово припремили, прелазимо на кување.
У шерпици од 2л сипајте две- три кашике јестивог уља, додајте исецкани црни лук, као и бели и загрејте док не осетите благи мирис. Додајте исецкани кромпир и пиринач уз благо мешање, додајте младу коприву и налијте око 1,5 л хладне воде. Додајте зачин, со и бибер по укусу, као и кашичицу путера или маргарина. Кувајте на умереној температури петнаестак минута, а онда додајте житку јајчану масу и пустите да ври још десетак минута. Склоните са ватре и додајте исецкани першун уз благо мешање. Пријатно вам било!

О Katinac

"Можда је мене урођена самоувереност и склоност ка писању стављала у супериорни положај и ја сам упорно провоцирао саговорнике желећи да од њих извучем све што ме занима. Када би требало да одговорим на питање вешто сам манипулисао речима, стварајући двосмисленост и недоумицу код саговорника. -Из приче "Како сам стигао у Фаркаждин" Мој животни мото: "ЈУЧЕ- НЕ ПОСТОЈИ, СУТРА- НЕИЗВЕСНО, ДАНАС- ЈЕДИНО ИЗВЕСНО!!!"
Овај унос је објављен под Uncategorized и означен са . Забележите сталну везу.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s